Drengen fra Krematorium D – Den Døde By, bind 1

Drengen fra Krematorium D er første bind i Henriette Rostrups nye trilogi Den
Døde By. En dystopisk spændingsroman til børn og unge.
Hovedpersonen Alif bor sammen med en flok andre børn i et krematorium i
udkanten af Den Døde By. Her overlever børnene ved at jage og samle – men
hele tiden jagtes de selv af de store, blodtørstige ulve, der hærger i udkanten
af byen. Alle de voksne er blevet ramt af sovesygen – og når børnene vokser
op, falder de selv i søvn – for aldrig at vågne igen. Men måske er der håb for
børnene i Den Døde By. Legenderne taler om en pige med et mærke på sin
højre hånd, som måske kan bryde ulvenes magt …
Til børn og unge på 11-15 år, der elsker fantasy, dystopia og spænding.

 

 

 • Drengen fra Krematorium D er en velskrevet undergangshistorie, hvor man kun gradvist forstår, at det ikke er realisme, men fantasy. Alif er virkelig beskrevet godt.

  weekendavisen

 • Rostrup har skabt et spændende univers, der rummer et dystert eventyrligt strejf.

  litteratursiden.dk

 • Henriette Rostrup formår på ganske få sider at skabe en verden, der både er fremmed og skræmmende genkendelig. Og det, at lade en flok børn vokse op i et krematorium, er så brutalt og genialt, at jeg ville ønske, at jeg selv var kommet på det.

  minby.dk

 • Bogen er velskrevet og nem at læse. Det er en rigtig fin start på en serie, der sine steder har en ret dyster tone. En meget fin start på en serie, der begynder som dystopisk science fiction, men som senere ender med at ligne fantasy

  Lektørudtalelsen

 • Tanker ledes hen på Fluernes Herre, The Walking Dead, Skolen. Det er en roman om familie, venskab, tillid, overlevelse, det gode/onde og ikke mindst historier. Hvad er vi, når vi ingen historie har fra religionerne, vores familie, forældre, samfundet, litteraturen? Ingen historier til at læne sig op ad, spejle sig i, holde sammen. Rostrup kredser fint om dette tema.

  bausagerbooks

 • Jeg troede flere gange, at jeg havde luret, hvilken slags fortælling, der var tale om – aha, en gyser. Næ vent, fantasy… hm… Uanset “label”, kan jeg konstatere, at vi har at gøre med en god historie ... Jeg kunne godt li’ setuppet, jeg er nysgerrig på, hvad historien bringer og selve fortællingen er velskrevet

  benteskou.com

 • Der er en nervepirrende og uhyggelig stemning gennem fortællingen ... en nervepirrende fortælling om kampen om overlevelse og venskab, samt længslen efter en anden tilværelse

  hyggelitt.dk

  ****

 • "Jeg synes, det er barsk skrevet og spændende. ***** - 5 stjerner – fordi den fanger læseren godt, den har en god handling og den er dramatisk."
  "Jeg vil anbefale bogen til folk, der godt kan lide spænding, fantasy og mystik. Jeg vil nok give bogen ****** - 6 stjerner – fordi bogen er meget spændende, og jeg glæder mig til bind 2."
  "Jeg synes bogen er velskrevet og spændende, fordi der er så mange detaljer og det gør det hele meget mere spændende og ”uhyggeligt”, og man lever sig meget mere ind i det. Det bedste ved bogen er nok, at det er så gådefuldt. På en eller anden måde bliver man tiltrukket af mystikken i det."
  "Læseoplevelsen var god, fordi den er meget medrivende og spændende. Jeg kunne også godt lide, at der er så mange detaljer, det gør at man lever sig ind i den."
  "Jeg kunne godt lide, at bogens tempo skiftede fra hurtigt til langsomt og omvendt. Jeg vil anbefale bogen til børn, der godt kan lide sci-fi, dystopi og en form for mysterier. Alif er nysgerrig og undrende og han tør godt at bryde reglerne for at finde det, han søger."

  Anmeldelser fra 7. C. - Guldbergskolen

 • "Jeg slugte bogen rimelig hurtigt, da det er et virkelig fedt univers, Henriette har fået lavet. Jeg troede hele tiden at jeg havde regnet plottet ud, men nej! Den tog mig bare hen , hvor jeg aldrig havde regnet med.
  Jeg synes det er en for fed følelse, når du ikke sidder og næsten kender hele plottet. Det er alt for tit, jeg har regnet plottet ud. Alt i alt var jeg helt vild glad for både historien og skrivemåden. Læser gerne videre i serien."

  Jonathan Ratke Frank/Din boganmelder

  ****

 • Slutningen var speciel, og jeg syntes faktisk, at den var så spændende, at jeg slet ikke havde lyst til at stoppe med at læse, før den var færdig. Nu glæder jeg mig til at finde ud af hvad der mere skete. Jeg kan slet ikke vente.

  luca/lidtbedreliv.dk

 • Rostrup har skabt et spændende univers, der rummer et dystert eventyrligt strejf. Sproget er ungdommeligt ... historien tager fart og efterlader læseren med noget af en cliffhanger. Drengen fra krematorium D er en spændende dystopisk historie for de +10-årige. Som voksen var jeg også fint underholdt, så jeg ser frem til bind to: Børnene fra grotterne,

  gyseren.dk

 • Drengen fra krematorium D er spændende, uforudsigelig og også lidt uhyggelig i ny og næ. Det er den perfekte serie til børn, der holder af spænding og fantasy-universer, men det er også en fortælling fuld af kærlighed, venskab og mere ubehagelige følelser.

  kulturmor.dk

 • Hovedpersonen, Alif, er en kompleks fyr lige midt i teenageårene med alt hvad dertil hører: Hans konstante humørskift mellem vrede og ømhed, skuffelse og glæde vil de unge læsere sagtens kunne identificere sig med. Gentagne gange bliver jeg irriteret på ham og hans utilregnelige følelser, for Gud i himlen, hvor er han teenageramt! Men alligevel jubler jeg, når det går ham godt. For tanken om, at han er helt alene i en verden uden voksne, er forfærdelig. Og mon både det vil skræmme de fleste børn – og appellere til dem på lidt forbudt vis.
  Tempoet i bogen er højt, der er spænding fra første færd, og der er ganske få afsnit uden action.

  ugeavisen.dk