Grevinden

Grevinden

Den fantastiske og sande historie om Grevinden af Bagsværd.
Grevinden er fortællingen om den danske kvinde, Angelica Evans, der døde i baglokalet på sin pantelånerforretning på Vesterbros Torv i en alder af 44 i 1914, året før kvinder fik stemmeret i Danmark. Det er historien om et eventyrligt liv, der førte hende fra opvæksten på Nørrebro til Sydafrika, Italien, Schweiz og London. Trods det at oddsene på ingen måde var til fordel for en ung kvinde, der voksede op som plejebarn af ejerne af mælketoddybaren på Blågårds Plads i det rå arbejderkvarter Nørrebro, og som selv som helt ung får et barn uden for ægteskab efter en kortvarig affære med rigsgreve von Sponneck – et barn, hun selv må sætte i pleje – formår Angelica til stadighed at gribe eventyret og chancerne og hæve sig op over sine kår. I en alder af 30 arver hun et palæ i London og en kolossal formue, der gør det muligt for hende at købe det lille lystslot Aldershvile ved Bagsværd Sø, hvor hun bosætter sig med sin datter, som hun har hentet fra plejeforældrene. Pludselig er hun en af Europas rigeste kvinder, der nu inviteres ind på de bonede gulve. Men ingen må vide, hvad hun er kommet af – og hvordan hun er kommet til den position i livet, hun nu har.

 

Fortællingen bevæger sig fra København, til Vonsild, til Cape Town og Johannesburg i Sydafrika, Italien, Schweiz, London og København. Fra mælketoddybaren på Nørrebro til en præstegård i Jylland, fattigkvarteret District Six i Cape Town, etablissementet The Pig and Whistle og rigmandsvillaen på Millionaires Row i Johannesburg, Grand Hotel i Amalfi, tuberkulosesanatoriet i Schweiz, de bonede gulve i London og København for til sidst at ende i pantelånerbiksen på Vesterbros Torv.

 

Det er historien om den unge pige, der gik så gruelig meget igennem for til sidst at få alt det, hun drømte om – men var det nu også det? – for så miste det alt sammen igen.

 

Udkommer d. 26. august, 2022 på Forlaget People’s.