Problemet med Kevin

Villads har et problem. Det er Kevin, der er problemet. Kevin og hele hans crew plejer ellers ikke at gøre Villads noget. De kalder ham bare klam taber og sådan noget. Det er han vant til. Men en dag går det galt. Villads svarer igen. Det skulle han aldrig have gjort.

 

 

  • Historien er grum, sproget er præget af slang, ungt, voldsomt og råt - men desværre realistisk for mange, der vil kunne genkende bogens scenarier om mobberi ... Handlingen er spændende fortalt, og læseren sidder overrasket tilbage med en følelse af, hvorfor hovedpersonen ikke fortæller sandheden, men selv bliver løgner og en utroværdig person.
    Historien vil fange unge fra 7. kl., der vil få et indblik i et råt ungdomsliv, hvor utryghed og mobberi florerer i skole og fritid og kan få fatale konsekvenser. Anbefales.

    Lektørudtalelsen

  • Styrken ved Problemet med Kevin ligger to steder. For det første er der et rigtig godt flow i historien. Tempoet er højt fra start til slut, hvilket betyder, at læseren holdes til ilden og får lyst til at læse videre. For det andet giver fortællingen et godt billede af, hvordan en enkelt, lille overlevelsesløgn, der egentlig bare skulle redde Villads ud af en knibe, hurtigt kan vokse sig kæmpestor og få vidtrækkende konsekvenser. Hvor alt virker meget sort/hvidt i starten – Villads er den uskyldsrene, og Kevin er den onde – bliver billedet mere og mere grumset i løbet af bogen. Læserens sympati flytter sig langsomt væk fra Villads og i retning af Kevin, og det giver stof til eftertanke.

    bogbotten.dk