Børnene fra grotterne – Den døde by, bind 2

Børnene fra grotterne – Den døde by, bind 2

 

Alif er sammen med flere andre børn blevet taget til fange af Folket, der lever på Den Anden Side. Folket består udelukkende af voksne, der har mistet evnen til at elske, og hvor der i Alifs verden ikke længere findes nogen voksne, findes der blandt Folket ingen børn. I de mørke grotter holdes de kidnappede børn fanget, og de lange, ensomme dage afbrydes kun af korte besøg hos Mor-damer, der med døde øjne og hårde hænder fortvivlet forsøger at lege med de skrækslagne børn.

Alif plages af drømme om sine venner tilbage i Krematoriet, og han rammes af tvivl. Er han virkelig Drengen, som kan stoppe ulvene og sovesygen, der tog livet af alle de voksne tilbage i hans egen verden? Og kan han redde børnene fra grotterne? Alif føler sig ikke som en helt, og han kan i hvert fald ikke gøre det alene. Heldigvis møder han to andre børn i grotterne, og sammen lægger de en plan, så de kan flygte og finde vej tilbage til deres egen verden.

Børnene fra grotterne er opfølgeren til Drengen fra Krematorium D – andet bind i den dystopiske spændingsserie Den døde By.

 

 • "Børnene fra grotterne er dødspændende. Der er virkelig en fed, barsk stemning, og personerne er godt skruet sammen."

  Weekendavisen

 • Det er godt fortalt og jeg er spændt på, hvor vi ender. Hvilket samfund vil Alif og de andre børn mon stå tilbage med til slut? Jeg glæder mig til at flere af trådene fra bog 1, bliver samlet op og fulgt til dørs.
  Jeg kan varmt anbefale serien!

  trolderier.dk

 • Det er en fin fortælling, som jeg anbefaler til de 11-15-årige, der ønsker en medrivende og nervepirrende gyserfortælling ... Det er en nervepirrende fortælling om børn på flugt, fyldt med mørke og frygt. Det er en særdeles stemningsfuld fortælling, der rammer genren rigtig fint. Jeg kunne især godt lide hovedpersonen med sin humor og uskyld. Alt i alt en uhyggelig og nervepirrende fortælling om venskab, fangenskab og flugt.

  hyggelitt.dk

  ****

 • Det er endnu et velskrevet og letlæseligt bind i serien. Serien beholder sin dystre tone, men for dem der kunne lide det 1. bind, vil det nærmest være forventet

  lektørudtalelsen