Børnene fra grotterne – Den døde by, bind 2

 

Alif er sammen med flere andre børn blevet taget til fange af Folket, der lever på Den Anden Side. Folket består udelukkende af voksne, der har mistet evnen til at elske, og hvor der i Alifs verden ikke længere findes nogen voksne, findes der blandt Folket ingen børn. I de mørke grotter holdes de kidnappede børn fanget, og de lange, ensomme dage afbrydes kun af korte besøg hos Mor-damer, der med døde øjne og hårde hænder fortvivlet forsøger at lege med de skrækslagne børn.

Alif plages af drømme om sine venner tilbage i Krematoriet, og han rammes af tvivl. Er han virkelig Drengen, som kan stoppe ulvene og sovesygen, der tog livet af alle de voksne tilbage i hans egen verden? Og kan han redde børnene fra grotterne? Alif føler sig ikke som en helt, og han kan i hvert fald ikke gøre det alene. Heldigvis møder han to andre børn i grotterne, og sammen lægger de en plan, så de kan flygte og finde vej tilbage til deres egen verden.

Børnene fra grotterne er opfølgeren til Drengen fra Krematorium D – andet bind i den dystopiske spændingsserie Den døde By.

 

 • "Børnene fra grotterne er dødspændende. Der er virkelig en fed, barsk stemning, og personerne er godt skruet sammen."

  Weekendavisen

 • Det er godt fortalt og jeg er spændt på, hvor vi ender. Hvilket samfund vil Alif og de andre børn mon stå tilbage med til slut? Jeg glæder mig til at flere af trådene fra bog 1, bliver samlet op og fulgt til dørs.
  Jeg kan varmt anbefale serien!

  benteskou.com

 • Det er en fin fortælling, som jeg anbefaler til de 11-15-årige, der ønsker en medrivende og nervepirrende gyserfortælling ... Det er en nervepirrende fortælling om børn på flugt, fyldt med mørke og frygt. Det er en særdeles stemningsfuld fortælling, der rammer genren rigtig fint. Jeg kunne især godt lide hovedpersonen med sin humor og uskyld. Alt i alt en uhyggelig og nervepirrende fortælling om venskab, fangenskab og flugt.

  hyggelitt.dk

  ****

 • Det er endnu et velskrevet og letlæseligt bind i serien. Serien beholder sin dystre tone, men for dem der kunne lide det 1. bind, vil det nærmest være forventet

  lektørudtalelsen

 • Henriette Rostrup skriver levende, og historien er spændende.

  gyseren.dk

 • Historien fortælles i førsteperson via Alif, og det er en dyster, til tider næsten håbløs situation, han står i. Heldigvis finder han styrke i venskabet med Alta og Sita, og da muligheden for at stikke af opstår, vokser han med opgaven.

  De to første bind er dog nærmest helt forskellige historier, og vi efterlades med mange løse ender i slutningen af 'Børnene fra grotterne'. Hvad er det med heksen Grimelda og ulvene i Alifs verden? Hvem er pigen Linnea? Hvor er børnene fra Folkets land? Og er alle de voksne i Alifs verden døde?

  Jeg er spændt på, om Rostrup får besvaret alle spørgsmålene i det sidste bind. Det håber jeg, for oplægget er virkelig godt.

  litteratursiden.dk

 • Andet bind hedder Børnene i grotterne, og holder på fineste vis formen fra første bog Bøgerne kan læses fra ca 10 år, alt efter læsefærdigheder.

  kulturmor.dk

 • Børnene fra Grotterne er dyster, men usædvanligt godt fortalt. Beskrivelserne af det trøstesløse miljø, den apatiske tilstand hos de voksne og den udsigtsløse virkelighed for børnene er grundige, detaljerede og meget intense – man får virkelig mulighed for at leve sig ind i det dystre univers ... Bogen slutter med en cliffhanger, der gør, at man i det øjeblik, man lægger bogen fra sig, vil være utålmodig efter at få fat i tredje del.

  bogbotten.dk