Det år vi gik til begravelser

Longlistet til European Union Prize for Literature.


 • Henriette Rostrup leverer en morsom og slagfærdig parodi på forlagsverdenen og forfatterlivet. Hendes energi og fantasi fejler ikke noget i denne vidtforgrenede underholdningsroman.

  Politiken

  ****

 • Ekstrabladet

  ****

 • Det år vi gik til begravelser, er en rundrejse i familiers veje og vildveje og derfor en kulørt og meget konkret historie om primært generationers fortielse og savn. Persongalleriet er rigt, og de historiske detaljer om børnepsykiatri i Kokkedal og studenteroprør i Athen giver bogen spænd og højde.
  En underholdende og eftertænksom roman.

  ALT for Damerne

  ****

 • Et pust lige ind i ansigtet på New York. En rigtig storby-jungleroman med mange facetter.

  Magasinet LIV

  ****

 • Det år vi gik til begravelser er en fremragende og velskrevet skildring af en lille piges og senere voksen kvindes søgen efter kærlighed og et hjem i familiens trygge rammer. Henriette Rostrup skriver så fantastisk overbevisende, at man som læser ikke undgår at leve sig fuldstændigt ind i romanen, som også overrasker undervejs. Personkarakteristikkerne er eminente, og jeg kom til at holde utroligt meget af Julie og mange af de andre spændende og meget menneskeligt beskrevne karakterer. Særligt transvestitten Mr. Velazquez og forfatteren Lawrence Scott er personer, som optager helt særegne faderroller i romanen, og begge får vidtrækkende og positiv indflydelse på Julies liv. Altopslugende roman som simpelthen MÅ læses.

  litteratursiden.dk

 • Henriette Rostrups fantastiske bog handler om, at familier kan være forfærdelige, men også at der stadig findes håb og kærlighed. 'Det år vi gik til Begravelser' er en begavet, spændende og tankevækkende roman, som jeg varmt anbefaler.

  Femina

  ****

 • Det er en hjertevarm og velskrevet historie på godt og ondt, om at være hjemløs i sin egen familie og konstant flygte fra realiteterne. Humor, sorg, svigt, kærlighed og familiedrama; der er lidt af det hele i denne glimrende roman - Siri Hustvedt, Lena Anderson eller Sara Stridsberg er alle forfattere, som kunne være i samme kategori som Rostrup.

  Lektørudtalelse

 • Julie er i det hele taget en af de bedste karakterer jeg - vi på Trilogien - har læst længe. Hun er kompliceret og besværlig og hun flygter fra sine problemer, men hun føler også stærkt, og har et stort hjerte, som hun har gemt godt hun er sgu bare så utrolig menneskelig, og det er virkelig fedt at læse! Rostrups karakterer har psykologisk dybde, uden det bliver navlebeskuende, og hun har samtidig skruet et godt plot sammen.

  trilogien.dk

 • Det år vi gik til begravelser er Henriette Rostrups både smukke og medrivende roman om kærlighed, familie og arbejdsliv. - Det er en dybt fascinerende roman, og man mærker, at Henriette Rostrup selv har arbejdet i forlagsverdenen. Hvor begravelserne fra titlen kommer ind i billedet skal ikke røbes her. Der er kun at sige – læs bogen og bliv godt underholdt.

  bogpusheren.dk

 • Jeg er ret glad for bogen. Nød at læse om det litterære miljø i N.Y. og kan ikke lade være med at tænke på, om noget af det er et spejl af virkeligheden? Om nogle af tingene rent faktisk foregår? Om det hele er fri fantasi eller ej? Jewels tilbageblik på barndommen og den rejse, der førte hende til New York, er hjerteskærende.

  Frk. Bogorm

  *****

 • En bog, der ville gøre sig godt på det internationale marked. Det år vi gik til begravelser' har mange interessante budskaber og ikke mindst et imponerende og unikt persongalleri, som virkelig bare er beundringsværdigt. Jeg er også ret fascineret over hvordan Henriette Rostrup formår at skrive med masser af spring i tid - uden at jeg bliver rundt på gulvet. I bogen er tilmed fortids-flashbacks, som jeg ofte finder ret flowdræbende i bøger, men her var de virkelig spændende og interessant i sig selv og oveni alt det, så er hovedpersonen ikke helt pålidelig. Så egentlig burde jeg have v æret skrub forvirret, men jeg var tværtimod blæst bagover af det ene interessante tekststykke efter det andet.

  Skrivepulten.dk/Karin Hald

  *****

 • Det er skønt at læse om fremmede steder, når de beskrives så levende og detaljeret uden at man keder sig, men derimod på en måde, så man får lyst til at pakke kufferten.

  bogblogger.dk

 • Det er en rigtig følsom og hjertevarm historie på godt og ondt om at være hjemløs i sin egen familie og om konstant at flygte fra realiteterne. Er man til romaner med humor, ,sorg, svigt, kærlighed og familiedrama, så er bogen noget for dig.

  litteraturporten.blogspot.com

 • Romanen er levende, velskrevet og meget letlæselig - sproget flyder, så siderne nærmeste vender sig selv. Forfatteren har evnet at skabe en person og et univers, hvor baggrunden er en del af forklaringen på figuren. Det synes jeg til gengæld lykkedes rigtig godt, og jeg var fanget fra først til sidst. Så alt i alt, er dette en roman, der både beretter om en kvindes kamp for at fralægge sig barndommens svigt, og så er det en roman, der ruller forfatterens egne erfaringer fra forlagsbranchen ud, så læseren får indsigt i begge dele. Jeg ser frem til mere fra denne hånd.

  bognørden