Krigen mod ulveheksen – Den døde by, Bind 3

Det endelige slag mod ulveheksen Grimelda venter!

Alif vågner op i en fremmed seng, i et fremmed hus, hvor ulveheksen Grimelda har taget ham til fange. Et gennemtrængende hyl har revet ham ud af den dybe søvn. Det er hans gamle venner Grimus og Linnea, der er kommet for at befri ham. For Alif er Drengen. Det er ham, der skal forene børnene og lede oprøret mod ulveheksen, der har forbandet Den døde by. Men Grimelda overgiver sig ikke uden kamp, og tiden er ved at rinde ud. Lykkes det Alif at mestre sine kræfter, og kan han forene børnene og lede dem i kamp, inden det er for sent?

 

 

 • Hvor de to første bind stod som næsten separate historier, lykkes det fint her i bind tre at samle alle trådene. Blandt andet hører vi, hvordan sovesygen opstod, og Linneas hemmelighed afsløres.
  'Krigen mod ulveheksen' er en vellykket afslutning på Henriette Rostrups dystre og spændende trilogi for unge læsere, der holder af stemningsfulde fortællinger uden for meget fokus på blodige detaljer.

  Litteratursiden.dk

 • God begynder dystopi-serie, for selvom den er dyster, så er der ikke meget eksplicit død og ødelæggelse. Historien behandler temaer som relationer, venskab og samfundsorden, pakket ind i en overordnet tematik om det gode vs. det onde.
  Krigen mod Ulveheksen udmærker sig ved at have en helt velafbalanceret slutning [på trilogien]. Det er virkelig godt mestret!
  [Den døde by-trilogien] er et godt sted at starte, hvis man vil læse dystopi, men ikke vil have det alt for voldsomt – men selvfølgelig dystert og spændende. Bøgerne hænger fint sammen og man får også en god afrunding i hver bog.

  benteskou.com

 • Det er en rigtig god afslutning på serien, som holder spændingen og den dystre tone fra de tidligere bind.

  Lektørudtalelsen

 • Jeg synes, bøgerne er gode, fordi de er lidt uhyggelige og mega spændende.
  Jeg vil anbefale bøgerne til folk, der elsker spænding og lidt gys.
  Jeg giver serien 5 stjerner.

  Mascha - Turbines børneanmeldere

 • Det er meget let at blive opslugt af Henriette Rostrups serie. Historien er spændende med masser af action, men også med tid til eftertænksomhed. Jeg-fortælleren, Alif, er både sympatisk og genkendelig, og Rostrup fortæller i et levende og ungdommeligt sprog, der nok skal fange målgruppen.

  gyseren