Lad de små børn komme til mig – De fortabte I

Første bind i krimitrilogien De fortabte, der foregår under 1. Verdenskrig.

København, sommeren 1914. Kampen for stemmeret til kvinder og tyende er på sit højeste, og Europa står på randen af 1. Verdenskrig. Liget af en ung kvinde bliver fundet i Ladegårdsåen. Politiet afskriver det som endnu et i en række af selvmord blandt fattige kvinder, selvom vidner fortæller om et forsvundet barn født uden for ægteskab, og en fremmed mand der talte med den unge kvinde, kort før hun blev fundet død. Amalie Bang er journalist på et stort københavnsk dagblad. Da hun får nys om sagen, øjner hun chancen for at komme til at skrive om andet end de rige og de kendte, og hun vil gøre alt for at finde sandheden om de unge kvinders død.

Sammen med en ung betjent, Ewald, kommer hun på sporet af en sammensværgelse, som trækker tråde fra den københavnske underverden og langt op i de øverste samfundslag. Amalies ambitioner bliver livsfarlige, og den virkelige trussel viser sig at være tættere på, end nogen kunne forestille sig.

 

Kommende events – 2024

 

4. februar 15.00 – 16.00 – Word Festival Odense – Om Lad de små børn komme til mig

26. februar 13.30 – 15.00 Litterær salon – Roskilde bibliotek – Om Lad de små børn komme til mig

15.-17. marts – Krimimesse Horsens – Om LAd dde små børn komme til mig

4. december 19.00 – Sognehuset, Vonsild Kirke – om Grevinden

 

 

 

 • På fineste vis har Heriette Rostrup skrevet en nervepirrende krimi, som implementerer 'tidens ånd', således at vigtige aktuelle begivenheder på daværende tidspunkt danner hisotirsk ramme for handligen, hvilket gør den til en anderledes og mget interessant krimi. - Meget velskrevet krimi, som fuldstændig lever op til mine forventninger. Problemet er, at jeg skal vente på bog nummer 2, for man har lyst til at læse videre med det samme.

  Litteraturhjørnet

  *****

 • Original og spændende krimi, hvis force er det fine tidsbillede af København i 1914, som virker autentisk og gennemarbejdet. Det er en interessant periode med mange spændinger og opbrud, og Rostrup inkorporerer fermt de virkelige hændelser/personer i handlingen."

  DBC Medier

 • 'Lad de små børn komme til mig' er en aldeles fremragende og spændende krimi med emner som klasseskel og kvinderettigheder i København i 1914. Min største anbefaling.

  Bøgerne i mit liv

  *****

 • Jeg blev grebet af historien. Man kan mærke karakteren og ikke mindst byens puls.

  Knirkes.bøger

  *****

 • Fremragende krimi

  Mydailybookdenmark

 • 'Lad de små børn komme til mig' er en lille genistreg - jeg er vild med det historiske i bogen, som giver den en ekstra troværdighed, intensitet og spænding. Jeg venter i spænding på nr. 2 i serien.

  Rikke Smith

 • Rostrup er virkelig ferm til at skabe vedkommende romaner om kvindeliv i begyndelsen af 1900tallet. en god historie om køn, samfundslag og rettigheder.

  bausagerbooks

 • Denne historiske krimi er interessant underholdning på højt plan. Forfatter Henriette Rostrup skriver eminent farverigt og flydende. Fortællingen, der er fyldt med lærerig information fra en tid, hvor klasseforskellen og kønsroller var enorm tydelige, men samtidig drysset med stærke kvinder, der formår at gå op mod tiden.
  Dette er første bind i en kommende trilogi og jeg glæder mig til at følge Amalies videre færd i de Københavnske gader. Derfor også en STOR anbefaling herfra.
  Spændende, fængende og virkelig fremragende,

  bogglæde

  *****

 • Spændende, velskrevet roman med gode beskrivelser af tiden og miljøet, så man som læser føler, at man er tilbage i København anno 1914. Jeg glæder mig til den næste bog i trilogien.

  bogenpaabordet

 • Bogen er god og spændende. Man får en virkelig god beskrivelse af København anno 1914, hvor man står på randen af første verdenskrig.

  findalskrimiside.dk

  ****

 • En virkelig god krimi, som jeg var totalt opslugt af. Den er spændende, og som læser er du hele tiden underholdt."

  mineoplevelser.dk

 • Henriete Rostrup mesrter til fulde krimigenren i en virkelig god kombi med den historiske roman. 'Lad de små børn komme til mig' er både underholdende, spændende og meget overbevisende i sprog såvel som i historiske detaljer. ... Scenerne og de gode dialoger udspiller sig for det indre øjesom en film, der er lige til at gå til for en dansk serieproducent.

  Isabel Fluxa Risado

 • Jeg elskede at høre om gaderne i København og se for mig hovedpersonen bevæge sig rundt i 1914. Historien er en anderledes krimi, end jeg før har læst, men absolut en bog for mig! Jeg vil helt bestemt anbefale første bog i serien om De fortabte. En skøn, spændende og dybfølt bog.

  Boglivet

 • Henriette Rostrup skriver godt i datidens sprog, og historien flyder fint af sted. Hun har held til at fange tidsånden, så jeg som læser følte mig hensat til starten af det forrige århundrede. Bogen er meget stemningsfuld, især i de mere dystre scener, hvor vi tages med rundt i de københavnske gyder og stræder efter mørkets frembrud.

  bookbesties