I dag og i morgen

 • I dag og i morgen er et mesterværk af en roman! Det er fortællingen om hverdagsliv i Danmark og bogen er en erindring om, hvor skrøbeligt livet er. Det er en af dens slags bøger man ikke kan slippe. Hverken mens man er i gang med at læse den eller bagefter. "I dag og i morgen" må jeg bestemt anbefale andre at læse.
  Sproget er flydende og levende. Og begivenhederne og personskildringerne i bogen er skræmmende realistiske. Og selvom bogen er på intet mindre end 428 sider er den hurtig læst. Kort og godt: Den er noget af det bedste jeg har læst.

  bogblogger.dk

 • Henriette Rostrup ... har en stilsikker sans for sin samtid kombineret med en grundlæggende tidløs fortællelyst.

  Politiken

 • Henriette Rostrups imponerende debut favner hele sit spækkede persongalleri og springer mellem fiktion og virkelighed på en måde, der vækker genklang og sætter tankerne i gang. Hun skriver flydende og varieret, og romanen er en fornøjelse at læse. "I dag og i morgen" er intet mindre end en velskrevet københavnerkrønike og et tidsbillede, der gør indtryk.

  Jyllandsposten

 • Attentatet flænger bogen på samme måde som den flænger bussen. Som et lyn fra en klar himmel. Med den forulempende pludselighed, der karakteriserer terrorismen, bringer forfatteren bomben ind i bussen, ind i byen, ind i bogen og ind i bevidstheden. Her er ingen kælderkonspirerende imamer, ingen lurvet kriminalkommissær på opklaringsarbejde og ingen kvindelige journalist som via et tip kommer på sporet af en celle, som hun stopper. Her er kun den almindelige og gennemsnitlige hverdag i københavnske krydsklip. Og så: BANG... Vi har altså nemt ved at stadfæste handlingen i tid, nemlig til i fjor, og nyhedsklippene holder os hele tiden på sporet i en konkret og autentisk ramme. Da forfatteren så kortslutter sin egen handling, må nyhederne følge trop, og sammenblandingen af virkelighedsreferat med nyhedsfiktion, har en forbløffende stærk effekt - Henriette Rostrup har nemlig sans for samtiden og håndelag til at skildre naboopgangens skæbner. Ja, dem genkender vi! Åh, København, byen hvor f.eks. Kathrine Marie Guldager, Ida Jessen, Jonas T. Bengtsson og Benn Q. Holm skriver den særlige københavnerlitterære ånd. Velkommen til byen, hvor vi mødes, skilles, lever og dør. Og velkommen til seneste skud på stammen af hovedstadskronikører. Velkommen til en tur gennem byens kvarterer med Henriette Rostrup , Københavns nyeste topografiske fortæller. Velkommen til en kontrafaktisk bombe af en bog.

  Weekendavisen

 • Ved læsningen af Henriette Rostrups roman "I dag og i morgen", udvikler vi os som mennesker og bliver klogere på den verden, vi lever i, og det menneske, vi er. Den er troværdigt spændende, sproget flyder med det resultat, at man som læser forsvinder længere og længere ind i historiens univers og glider helt ind under huden på personerne, indtil man i næsten nikker genkendende til dem, når vi møder dem i opgangen.
  Men hvad er det lige præcis, at Henriette Rostrups bog bidrager med? Jo, vi skal huske på, at livet er værd at leve, og at det som bekendt ikke varer evigt.
  Henriette Rostrup kan den kunst at skrive en spændende bog. Læs bogen "I dag og i morgen" og dit liv i morgen vil ikke være som i dag.

  litteratursiden.dk

 • Henriette Rostrups debut 'Afkom' blev modtaget rigtig godt i 2007. Opfølgeren I DAG OG I MORGEN er ingen skuffelse. Tværtimod! Genkendeligheden er skræmmende, og fortællingerne balancerer fint mellem mikro og makro, det almindelige liv og den globale terrortrussel.

  ALT for Damerne

 • Persontegningerne er så skarpe, at man hele tiden drives videre i fortællingen - og vigtigst af alt: Efter endt læsning bliver personerne hængende. Det er nærliggende at hæfte Aidt og måske til dels også Ida Jessen på Rostrups stil, men - man kan roligt sige, at hun har helt sin egen både stil og stemme. Det bliver interessant at følge næste udspil. Absolut anbefalelsesværdig!

  Bogmagasinet

 • Rostrups skrivestil er nøgtern men opmærksom og præcis. Både stil og tema rammer læseren hårdt. Denne anmelder kunne i hvert fald ikke forhindre tårerne i at løbe mere end en gang.

  Fyns Stiftstidende

 • De mange begivenheder og det store persongalleri er skræmmende genkendeligt. Jo, her er stof til eftertanke.

  Dagbladenes Bureau

 • Henriette Rostrups debutroman I dag og i morgen er en flot follow up til den meget fine novellesamling Afkom, der udkom sidste år. Det er en klog og vedkommende roman, der både handler om parforholdets små og store skærmydsler, men så sandelig også mere overordnet om hvad der sker, når det lille danske puslingeland pludselig rives ud af sin tornerosesøvn.
  Det er velskrevet, g plottet er godt gennemtænkt, så man pløjer sig igennem de 429 sider!

  boghandleren.net

 • Der er tale om en spændende, intens og medrivende bog skrevet i et sprog, hvor alle kan være med. Der er ikke gemt noget under gulvtæppet. Heller ikke når det drejer sig om kærlighedslivet, som unægtelig hører med til hverdagen i de fleste hjem. Mon ikke de fleste vil kunne nikke genkendende til dette og hint?

  Lollandsposten