Skygger

 • Romanens portræt af Benedikte får snarere karakter af en undergangsvision end af genkendelig realisme, og som sådan fungerer den effektivt. Spændingsværdien er høj, romanen velskrevet, og ind i det knugende mørke af skyld og afmagt levner forfatteren plads til en lille tro på kærlighedens modstandskraft

  Kristeligt Dagblad

 • Henriette Rostrups roman er en rystende historie om hvad der sker med et menneske, som pludselig står i en krise. Beskrivelsen af Benedikte og hvordan hendes verden går helt i stykker, er meget overbevisende og ikke til at ryste af sig lige med det samme. Det kunne have været mig eller dig. Det er en bog, der er hurtigt læst, men ikke hurtig glemt.

  Litteratursiden

 • Sort, sort, smuk
  Hvilke konsekvenser har det at slå ihjel? Lyve, handle 100 procent egoistisk? Ikke just et hverdagsrart debatemne. Respekt for HENRIETTE ROSTRUPS bedrift i skæbne- og undergangsfortællingen "SKYGGER" ... Intet er sort og hvidt, og i menneskelige landskaber med sorgfulde traumer er intet enkelt. Ingen happy endings her, men en meget gribende roman i al sin sorthed.

  ALT for Damerne

 • Det er som at følge en Macbeth eller en Richard den III på den prædestinerede deroute, der her finder sted på Nørrebro i 2011, og Benediktes forvandling fra ansvarlig samfundsborger og medlem af Borgerrepræsentationen, til en åndelig - og voldelig - ork er så fantastisk formidlet, at hendes sindsstemninger næsten kan få læserens potteplanter til at visne og jage katten ud af stuen - en enestående roman, der sætter projektør på et nuanceret udbud af skyld og ansvar.

  bogvægten.dk

 • Henriette Rostrup har skrevet et fornemt og til tider voldsomt portræt af et bristet menneske.

  Dagbladenes Bureau

 • Skygger er sprogligt set velskrevet og særligt i beskrivelsen af personernes indre psykiske tilstand rammer forfatterinden hovedet på sømmet.

  Fyns Stiftstidende

 • Den starter ud som en meget følelsesmæssig roman, men ender op med at være så spændende, at den er umulig at slippe og gør at man lige kigger sig en ekstra gang over skulderen.

  bogblogger.dk

 • Romanens styrke er den intense beskrivelse af den psykosomatiske deroute, der bevirker, at Benedikte ikke kan finde ud af noget som helst. Her er en række drastiske og anspændte symptombeskrivelser kombineret med skyldfølelse ... Det er en dyster og deprimerende roman, som med menneskelig varme går tæt på de ubeskyttede og værgeløse eksistenser fra samfundets skyggesider.

  Nordjyske

 • Umiddelbart minder skrivestilen og intensiteten om Elsebeth Egholms bøger, ligesom temaet i Jungersens Undtagelsen dukkede op i baghovedet - det traumatiserede menneske, der langsomt undergår en forvandling og går i stykker. En meget læseværdig, vedkommende og spændende roman, som med sit flotte sprog får personerne til at fremstå spillevende. Kan varmt anbefales.

  Lektørudtalelse

 • Skygger er en roman fyldt med skyld, hemmeligheder og fortidens skygger. Henriette Rostrup beskriver meget troværdigt Benediktes deroute fra en engageret politiker, hustru og mor, til en psykisk ustabil kvinde, der lider af angst og forfølgelsesvanvid. Det virker uhyggeligt realistisk, og føles lidt skræmmende, at en fejltagelse kan føre så megen elendighed og sorg med sig.

  bogrummet.dk

 • Henriette Rostrup har sans for at skildre mennesker i paniksituationer.

  Politiken

 • Henriette Rostrup har skrevet en vanvittig uhyggelig roman, der balancerer på kanten af krimien, og samtidig med hendes skildring af Benediktes skyldfølelse og skam, formår hun at tegne et fint billede af indvandrermiljøet. Flere bipersoner er flot skildret, men det, der bider sig fast, er Benediktes menneskelige deroute.

  Jannik Lunn/Bogpusheren.dk